|
|
Autor |
Wiadomość |
metzli
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 394
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Czw 15:04, 28 Maj 2009 |
|
Składniki:
25-30 dag ogórków
25-30 dag kwaskowatych jabłek
3 łyżki margaryny lub oliwy
sok z cytryny
4 szklanki bulionu z kostki
2/3 szklanki śmietanki
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
sól
garść zieleniny do posypania (najlepiej natka, ale może być bazylia)
Wykonanie:
Obrać ogórki, wykroić pestki, drobno poszatkować. Obrać jabłka, wykroić gniazdo nasienne i poszatkować. Skropić jabłko sokiem z cytryny.
Na oliwie (albo margarynie) udusić ogórka z jabłkiem (10 minut). Oprószyć mąką przesianą przez sito i zasmażyć.
Zalać bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości. Zmiksować, dodać wino, zagotować. Śmietanę rozprowadzić zupą, wlać do garnka i połączyć. Doprawić do smaku, wylać do miseczek/na talerz, posypać zieleniną. Pyszna będzie z groszkiem ptysiowym.
I już |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |