Forum Perfekcyjna Pani Domu Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Bardzo szybka pomidorówka Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
AgnesAdv
Prawa Ręka Admina
Prawa Ręka Admina


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 2040 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Skąd: Tychy

PostWysłany: Śro 15:20, 11 Cze 2008 Powrót do góry

Bardzo szybka pomidorówka

Przygotowac porzadana ilosc bulionu [wrzatek plus kostka lub bulion z poprzedniego obiadu]

Cebulke pokroic w drobna kosteczke, podsmazyc na masle, dodac przecier pomidorowy, przesmazyc jeszcze chwile - dodac do goracego bulionu, wymieszac, chwile pogotowac et voila - nawet 10 minut nie zajmuje

Taka pomidorowka jest bardzo delikatna i kremowa - mozna ja podawac jako zupe krem z grzankami, groszkiem ptysiowym, kleksem smietany, lub z makaronem/ryzem


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
tabazo
Świeżo upieczona Pani Domu
Świeżo upieczona Pani Domu


Dołączył: 04 Maj 2008
Posty: 24 Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 23:37, 20 Sty 2011 Powrót do góry

najlepsza jednak jest ze świeżych pomidorów, tego smaku nie da się zastąpićSmile wszędzie wkrada się pośpiech...zwolnijmy trochę Smile:)Pozdrawiam
Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
hispana
Początkująca Pani Domu
Początkująca Pani Domu


Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 210 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 20:49, 27 Sty 2011 Powrót do góry

ostatnio jakoze dostepne mam tylko pomidory z puszki, zachwycam sie toskanska zupa pomidorowa - ma bardzo intensywny smak, jest gesta i doskonale rozgrzewa:

podsmazam cebule i czosnek, dodaje pomidory z puszki, zagotowuje, dopelniam woda do pozadanej przeze mnie gestosci, nastepnie dodaje grzanki usmazone na oliwie, wrzucam do zupy, gotuje dotad az grzanki zmiekna, dodaje sol, pieprz i miksuje - proporcje sa absolutnie dowolne, mozna te zupe podkrecic na nastepujace sposoby: 1) dodac pestki z dyni i polac na talerzach oliwa dyniowa, 2) usmazyc w lupinach cale zabki czosnku i po obraniu z lupin dodac na talerz (zachowac oliwe po smazeniu czosnku koniecznie!), 3) dodac lyzke ubitej smietany, 3) mozna dodac dowolna ilosc chilli, 4) dodac pesto, 5) dodac trufle (lub oliwe truflowa)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
kallka
Świeżo upieczona Pani Domu
Świeżo upieczona Pani Domu


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 103 Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 21:00, 02 Lut 2011 Powrót do góry

polecam dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, nadaje super posmak pomidorówce. Jak pierwszy raz o tym usłyszałam to mi się wierzyć nie chciało ,ale zaryzykowałam - warto Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)