|
|
Autor |
Wiadomość |
Maddy
Prawa Ręka Admina
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy
|
Wysłany:
Wto 23:05, 16 Cze 2009 |
|
Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 9 - Spotkanie pachnące pod red. Anny Wrońskiej, str. 107).
Jako, że sponsorem tych dodatków była firma Winiary, zawsze w każdym są dwa przepisy z dodatkiem ich produktów. Ten jest właśnie jednym z nich.
Składniki:
Ziarenka Smaku Ziołowe Winiary,
1 sos sałatkowy francuski Winiary,
2 filety z kurczaka,
1 mały jogurt naturalny,
oregano, rozmaryn, estragon, pieprz,
6 łyżek oliwy z oliwek,
sałata głowiasta,
kilka liści młodego szpinaku (50g),
5 szparagów świeżych,
1 kalarepa,
2 pomidory,
natka pietruszki do dekoracji
Filety oprószyć Ziarenkami Smaku, ziołami i pieprzem, połączyć z jogurtem i zostawić na 5-6 godzin w lodówce. Potem filety smażyć na 3 łyżkach oliwy ok. 20 minut, ostudzić. Przygotować sos sałatkowy. W salaterce ułożyć porwaną sałatę i liście szpinaku. Szparagi pokroić na 2 cm kawałki, a kalarepkę w słupki. Warzywa gotować w małej ilości wody z dodatkiem Ziarenek ok. 10 minut. Wyjąć z wody, ostudzić, dodać do sałaty. POlać sosem. Filety pokroić ukośnie w plastry, pomidory w cząstki i ułożyć na wierzchu sałatki. Udekorować natką. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |