|
|
Autor |
Wiadomość |
kaskag
Super Pani Domu
Dołączył: 04 Kwi 2008
Posty: 597
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy
Skąd: podkarpacie
|
Wysłany:
Czw 7:08, 18 Wrz 2008 |
|
Składniki:
3 kg pomidorów,
1 kg cebuli,
1 papryka czerwona,
1 puszka anansów,
1 puszka kukurydzy,
1/2 łyżki chili,
1/2 łyżki czosnku mielonego,
2 łyżki musztardy, 2
łyżki papryki słodkiej mielonej,
1 łyżka vegety,
1 łyżka curry,
1 łyżka pieprzu mielonego naturalnego,
3 szklanki cukru,
1 szklanka octu,
2łyzki soli,
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej.
Pomidory obrać ze skórki, cebulę i pomidory pokroić w kostkę, posolić, gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Następnie dodać pokrojonego w kostkę anansa i pokrojoną paprykę, pozostałe składniki (oprócz mąki) i gotować ok. 0,5 godz. Na koniec rozrobić mąkę z niewielka ilością wody i dodać do sosu. Zagotować. Gorący sos wkładać do słoików. Nie pasteryzować. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
kropeczka
Super Pani Domu
Dołączył: 25 Sty 2008
Posty: 524
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz
|
Wysłany:
Pią 12:38, 19 Wrz 2008 |
|
dziewczyny mam takie pytanie jak długo można przetrzymywać taki sos, jesli nie był pasteryzowany, może głupie pytanie, ale nie wiem po prostu |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |