robiłam cieńsze niż 0,5 cm i wyszło mi około 140 sztuk. mam też nieduże foremki.
cukru dałam 10 dag i miodu tez 10 dag [ze względu na cukrzyka w rodzinie]. na razie są twarde jak deski [choć kilka h po upieczeniu były zasadniczo miękkie] i chowam je do szczelnie zamkniętego słoika na 2 tyg i zobaczmy co będzie. będę zdawała relacje na bieżąco.
aha! robiłam wstępnie lukier żeby przetestować pierniczki w sferze smakowej. na razie próbowałam zwyczajny lukier i cytrynowy [zwykły+kilka kropel soku z cytryny]. w planach mam jeszcze różowy z syropem malinowym, brązowy z kakao oraz czekoladę do ozdoby. macie jeszcze jakieś pomysły?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach