|
|
Autor |
Wiadomość |
zytka
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Łódź
|
Wysłany:
Czw 16:46, 25 Wrz 2008 |
|
Składniki:
Sos:
- 1,5 dość dużej cebuli,
- mięso mielone ok 0,7kg,
- 4-5 ząbków czosnku,
-czarne oliwki,ilość według uznania,ja lubię dużo
- oregano,
- bazylia,
- papryka słodka (w proszku),
- 1 szkl. soku pomidorowego,
- 2 fixy Knorra lub Winiary do spaghetti bolognese.
Osobno ugotować makaron spaghetti (wg uznania).
Jak przyrządzić?
Sos:
Cebule pokroić i podsmażyć na dużej głębokiej patelni (na zloto), dodać mięso. Dalej smażyć i mieszając (tak aby z mięsa nie zrobiły się kotlety mielone), dodać oregano, bazylię i oliwki. Osobno przyrządzić fixy w garnuszku (wg przepisu na opakowaniu). Do sosu (na patelni) dodać ok 1 szklankę soku pomidorowego (może być gęsty), po czym dodać zmielony lub posiekany czosnek. Dalej smażyć. Do całości dodać gotowe fixy. Na koniec przyprawić sos słodką papryką, oregano, bazylią, solą, pieprzem (wg smaku).
Uważajcie, żeby nie dodać za dużo soli... Ja jej wcale nie dodaje (fixy zawierają sól). |
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez zytka dnia Czw 16:49, 25 Wrz 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
hefi
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 209
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Nie 11:46, 28 Wrz 2008 |
|
uwielbiam spagetti...Tyko oliwek nie lubię...
Ale polecam duuuuużżżooo czosnku |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
metzli
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 394
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Pon 9:59, 29 Wrz 2008 |
|
Też uwielbiam spaghetti i uwielbiam oliwki. Tylko mięsa nie jem, a bez mięsa to już nie będzie bolognese |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
zytka
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 20
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Łódź
|
Wysłany:
Wto 13:19, 30 Wrz 2008 |
|
Można zamiast mięsa dodać soję |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |