|
|
Autor |
Wiadomość |
Maddy
Prawa Ręka Admina
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy
|
Wysłany:
Czw 16:01, 11 Cze 2009 |
|
Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 8 - Spotkanie nieoczekiwane pod red. Anny Wrońskiej, str. 90.
Składniki:
40 dag makaronu penne (rurki),
oliwa,
5 dag anchois,
2 posiekane ząbki czosnku,
ew. 1 papryczka chili (oczyszczona z nasion i posiekana),
20 dag tuńczyka w oliwie (waga po odsączeniu),
pęczek natki.
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy. W czasie jego gotowania przygotować sos tuńczykowy: na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy (można dodać odrobinę oliwy z anchois), wrzucić posiekane anchois, chili i czosnek, smażyć na małym ogniu trzy minuty. Dodać osączonego tuńczyka, lekko rozdrobnionego widelcem, przyprawić pieprzem. Osączyć makaron, wymieszać z sosem i posiekaną natką. Posypać grubo mielonym pieprzem. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |