Forum Perfekcyjna Pani Domu Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Mąka cynamonowa Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maddy
Prawa Ręka Admina
Prawa Ręka Admina


Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy

PostWysłany: Wto 19:07, 09 Cze 2009 Powrót do góry

np. do wykonania racuszków Smile
Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 9 - Spotkanie pachnące pod red. Anny Wrońskiej, str. 106).

3 szklanki mąki
4 łyżeczki mielonego cynamonu
2-2,5 łyżeczki cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
1 czubata łyżeczka soli

Na dno litrowego pojemnika wsypać warstwę mąki, potem kolejno cynamon, cukier, proszek do pieczenia i na końcu sól. Wstrząsać aż się składniki dokładnie wymieszają, a potem szczelnie zamknąć. Można ją przechowywać do pół roku.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)