Autor |
Wiadomość |
Maddy
Prawa Ręka Admina
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy
|
Wysłany:
Wto 19:07, 09 Cze 2009 |
|
np. do wykonania racuszków
Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 9 - Spotkanie pachnące pod red. Anny Wrońskiej, str. 106).
3 szklanki mąki
4 łyżeczki mielonego cynamonu
2-2,5 łyżeczki cukru
2 łyżki proszku do pieczenia
1 czubata łyżeczka soli
Na dno litrowego pojemnika wsypać warstwę mąki, potem kolejno cynamon, cukier, proszek do pieczenia i na końcu sól. Wstrząsać aż się składniki dokładnie wymieszają, a potem szczelnie zamknąć. Można ją przechowywać do pół roku. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |