Autor |
Wiadomość |
mdobra1
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 113
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Sob 15:50, 04 Paź 2008 |
|
1/2 kg fasoli - średniej do grubej - jak kto lubi
kiełbasa cienka, podwawelska, najlepiej niezbyt aromatyczna
cebula
koncentrat pomidorowy
Fasolę namoczyć przynajmniej 4 godziny przed gotowaniem. Ugotować w tej samej wodzie z odrobiną cząbru. Cebulkę pokroić, udusić, dodać kiełbasę pokrojoną w kostke wielkości fasolki, wlać koncentrat pomidorowy (ja używam Pudliszkowego z czosnkiem) z odrobina wody. Gdy fasolka bedzie miękka wlać sos z kiełbasą, pogotować chwilę, dosmaczyć solą, cukrem (kilka kryształków-żeby złamać kwaśność koncentratu), cząbrem. Wyłączyć palnik i zostawić na kwadrans, żeby sie przegryzła, ale i tak najlepsza jest na drugi dzień. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |