|
|
Autor |
Wiadomość |
blekitna
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Nie 14:24, 25 Maj 2008 |
|
To jest taka moja własna wersja szaormy
składniki:
produkt delecty Burritos czosnkowo-ziołowy;
śmietana;
mięso(może być pierś z kurczaka(podwójna nie za duża,schab zazwyczaj do 400g);
warzywa na patelnię hortexa(z przyprawą włoską,ale mogą być Twoje ulubione);
Dodatki opcjonalnie:
ryż,frytki,zarumieniona w piekarniku bagietka lub pieczone ziemniaki.
Ja dodatkowo kupuję gotową sałatkę colesław;
Sposób przyrządzania:
mięso oczyszczam kroje w niewielkie paski.Do miski z mięsem dodaję łyżkę oleju i wsypuję marynatę do mięsa z produktu delekty mieszam.Druga część produktu delekty dodaje do pojemnika z śmietana(lubie 12%) i mieszam tworząc sos.Mięso powinno poleżeć w marynacie do około 20 minut.W tym czasie przysądzam warzywa hortex na patelni.Gdy są one już prawie dobre do spożycia(miękkie) odkładam je do jakiegoś pojemniczka i smażę mięso.
Gdy mięso jest już usmażone na patelnię wlewam 100 ml wody aby mięso dodatkowo podusić. Gdy woda się rozprowadzi i zmiesza z marynatą znajdującą się na patelni dodaję wcześniej przysmażone warzywa hortexu duszę jeszcze około 4 minuty(mięso i warzywa powinny się zmieszać). Tak przyrządzone mięso można spożyć z ryżem,frytkami,pieczonymi ziemniaczkami lub wcześniej zarumieniona w piekarniku bagietką polewając sosem ziołowo-czosnkowym delecty. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
grudka
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 185
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Pon 13:48, 18 Sie 2008 |
|
Blekitna,a czy smietana ma byc uht czy zwykla kwasna?
I ile mniej wiecej smazysz to mieso?Opcja ze schabem mnie interesuje
Z góry dzieki za odp :*** |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
blekitna
Początkująca Pani Domu
Dołączył: 14 Kwi 2008
Posty: 395
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Pon 20:31, 18 Sie 2008 |
|
śmietana taka zwykła w pojemniczku jak jogurt. Ja używam danona.Co do mięska to niestety porostu sprawdzam czy mięso nadaje się już do jedzenia i jest wystarczająco miękkie.Wiadomo nie-kurczak smaży się dłużej. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |