Polędwiczki wieprzowe opłukać i osuszyć. Podsmazyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy się zarumienią to podlać je wodą i dusić pod przykryciem. Dodać sól, pieprz i wegetę.Cebulę pokroić w talarki i wrzucić do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę i też wrzucić do mięsa. Wszystko razem dusić, aż mięso zmięknie a cebula i czosnek będą bardzo miękkie. Dusić około 50 minut dolewająć co jakiś czas wody aby było dużo sosu. Gdy mięso będzie gotowe do śmietany wlać trochę wody (sosu) z mięsa i rozmieszać. Dodać tez troche mąki i wymieszać wszystko dokładnie. Wymieszane składniki wlać do mięsa. Wymieszać, zagotować.
Wyciągnąc mięso a sos przecedzić przez sitko.
Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami i surówka lub kapustą.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach