Autor |
Wiadomość |
Agatlea
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 90
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: śląsk/anglia
|
Wysłany:
Czw 14:01, 12 Cze 2008 |
|
u mnie dzisiaj kurczak curry z ryżem
piersi z kurczaka kroję w kostkę albo paseczki i obsmażam na patelni dodaję do tego trochę soli i paprykę słodką, później sporo przyprawy curry i zalewam to wszystko słodką śmietanką dość dużo - w razie potrzeby dodać jeszcze curry i gotować aż zrobi się gęste i część śmietany odparuje od czasu do czasu mieszać. Podaję to z ryżem mmm pychota
Idę wstawić ryż. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
anelma
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Ząbki k/Warszawy
|
Wysłany:
Czw 10:02, 28 Sie 2008 |
|
ale dodajesz śmietankę czy śmietanę? bo napisałaś śmietankę a potem piszesz śmietanę...przepis fajny, podoba mi się chyba jutro takiego sobie zrobię...) aaaa i ilu-procentowa ta śmietan(k)a? |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
Agatlea
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 90
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: śląsk/anglia
|
Wysłany:
Nie 19:42, 31 Sie 2008 |
|
Ja dodaję zwykłą śmietanę ( będąc w Polsce ) używam kremówki mały kubek i rozcieńczam troszkę mlekiem. Ważne, żeby była to słodka śmietana. Jeśli lubicie dużo sosu to dwa kubki śmietany, albo bardziej rozcieńcz mlekiem tylko należy pamiętać, że dodając więcej mleka sos robi się bardziej rzadki (chyba tak się pisze) a dodając samą śmietaną sos jest gęsty. Chyba dobrze wytłumaczyłam w razie czego piszcie
Smacznego |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
anelma
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 16
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Ząbki k/Warszawy
|
Wysłany:
Nie 21:23, 31 Sie 2008 |
|
ehhh no własnie niezbyt dobrze... kremówka to śmietanKa a nie śmietana... ale mniej więcej zrozumiałam |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
Agatlea
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 90
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: śląsk/anglia
|
Wysłany:
Pon 12:31, 01 Wrz 2008 |
|
chodzi mi o to, że ma być śmietana słodka (lejąca się) nie może być żadna jogurtowa (gęsta) |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
metka
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 07 Kwi 2008
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Wto 11:20, 14 Paź 2008 |
|
nigdy nie myślałam, że śmietanka różni się czymś od śmietany |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
Maddy
Prawa Ręka Admina
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy
|
Wysłany:
Wto 11:33, 14 Paź 2008 |
|
anelma napisał: |
ehhh no własnie niezbyt dobrze... kremówka to śmietanKa a nie śmietana... ale mniej więcej zrozumiałam |
A ja całe życie wiem, że śmietanka to ta słodka lejąca się, a kremówka to śmietana. |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
Alixana
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: (W)Inowrocław
|
Wysłany:
Nie 23:21, 12 Kwi 2009 |
|
hmmm... a czym można by zastąpić śmietanę w takim przepisie? życie alergika nie jest łatwe, odpada u mnie 3/4 przetworów mlecznych, chociaż samo mleko jest ok... |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
kallka
Świeżo upieczona Pani Domu
Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany:
Pią 9:22, 17 Kwi 2009 |
|
ja zamiast śmietany dodaję jogurt naturalny i też jest super |
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group ::
FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)