|
|
Autor |
Wiadomość |
Maddy
Prawa Ręka Admina
Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 522
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy
|
Wysłany:
Sob 22:22, 20 Cze 2009 |
|
Przepis pochodzi z dodatku do "Gazety Wyborczej" (Nowa Kuchnia Polska, zeszyt nr 9 - Spotkanie pachnące pod red. Anny Wrońskiej, str. 102 ).
Składniki:
50 dag mielonego mięsa z kurczaka ( nie z piersi),
1 jajko,
garść posiekanej świeżej kolendry,
2 posiekane dymki,
1 łyżka przyprawy do zup,
1-2 łyżki tartej bułki,
3/4 szklanki mąki kukurydzianej,
1/2 szklanki oleju.
Wymieszać mięso z kolendrą, jajkiem, dymkami i przyprawą do zup. NIe solić, bo przyprawa jest słona. Z masy uformować klopsiki, obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć na oleju na złoto. Osączyć po wyjęciu. Można do nich podać sos sojowy lub sos cumberland i zieloną sałatę. |
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Maddy dnia Wto 21:28, 30 Cze 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |