jak to w moich przepisach juz bywa - ma byc smacznie, kolorowo i prosto - a proporcje zawsze dowolne
cukinie - scieramy na tarce o duzych otworach - solimy i odstawiamy az pusci sok, nastepnie wrzucamy na sciereczke i odciskamy - powinna nie byc cieknaca
jaja - beltamy - mieszamy z cukinia - wszystko powinno miec konsystencje ciasta na placki ziemniaczane - doprawiamy - ja daje pieprz oraz chilli
ser feta - kroimy w kostke
mase cukiniowo - jajeczna przekladamy do formy do pieczenia, topimy w niej kawalki fety, przykrywam plastrami zoltego sera i zapiekam az ser sie stopi i czuje, ze jaja sie sciely
smakuje swietnie na cieplo i na zimno, jako danie glowne z surowka (np. pomidory z czerwona cebula) albo jako dodatek do dan (zamiast ziemniakow)
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach