BISZKOPT ORZECHOWY:
• 4 jajka
• 5 dag mielonych orzechów włoskich
• 8 dag cukru kryształu
• 5 dag mąki pszennej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
• 3 łyżki bułki tartej
Upiec biszkopt i przekroić
BISZKOPT KOKOSOWY:
• 6 białek
• 1/2 szklanki cukru kryształu
• 15 dag kokosu
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 min.
KREM DO PRZEŁOŻENIA CIASTA
• 1 puszka brzoskwiń
• 1 kostka margaryny
• 6 żółtek
• 1/2 budyniu śmietankowego
• 1 łyżka mąki pszennej.
Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać os
tudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.
Przełożenie:
Biszkopt orzechowy - krem - biszkopt kokosowy – krem - biszkopt orzechowy. Ciasto polać polewą czekoladową.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach